مشاوره استرس و اضطراب

 

استرس بخشی طبیعی از زندگی است، چه استرس خوب و چه استرس بد. اما با استرس بد، شما هم واکنش‌های فیزیکی و هم عاطفی به محرک‌های خاصی دارید که می‌تواند باعث نگرانی و احساس سرگیجه شود. استرس می تواند در محل کار یا خانه نوسان داشته باشد، در حالی که موقعیت های چالش برانگیز و سایر تغییرات در زندگی شما نیز می تواند باعث ایجاد آن شود. از این رو مشاوره استرس و اضطراب می تواند به کنترل این پدیده و بهبود آن کمک بسیاری کند.

چه درمان هایی در مشاوره استرس و اضطراب موثر است؟

در حالی که استرس به خودی خود بخشی عادی از زندگی است، استرس مکرر و مداوم که با فعالیت های روزانه و رفاه کلی شما تداخل ایجاد می کند، واجب است که درمان شود. استرس می تواند خود را به طرق مختلف نشان دهد، از جمله نگرانی بیش از حد، ناتوانی در خواب شبانه و بدن درد.

برخی از انواع درمان حتی ممکن است شما را با استراتژی هایی برای مقابله با استرس در آینده مجهز کنند. در زیر متداول‌ترین روش‌های درمانی مورد استفاده برای استرس و بیماری‌های روانی مرتبط با آن آورده شده است.

درمان شناختی-رفتاری (CBT) برای کمک کوتاه مدت

CBT شاید یکی از رایج ترین انواع درمان موجود باشد، زیرا به الگوهای فکری و رفتارهای شما می پردازد. درمانگر با این روش در مشاوره استرس و اضطراب، به شما کمک می‌کند تا عوامل استرس‌زا را شناسایی کرده و بتوانید پاسخ‌های سالم‌تری برای کاهش تأثیر محرک‌هایتان داشته باشید.

CBT ممکن است به صورت کوتاه مدت یا بلند مدت استفاده شود که می تواند آن را برای کمک به درمان بیماری های مزمن سلامت روان و همچنین کمک به گذر از رویدادهای آسیب زا و سایر علل استرس حاد مناسب کند.

CBT می تواند در درمان اختلالات زیر موثر باشد:

·         اضطراب

·         افسردگی

·         اختلال دو قطبی

·         اختلالات خواب، مانند بی خوابی

·         فوبیاها

·         اختلال وسواس اجباری (OCD)

روان درمانی

مانند CBT، روان درمانی به شما کمک می کند تا الگوهای فکری که ممکن است پاسخ های رفتاری را ایجاد کنند، را شناسایی کنید. درمان روان پویشی در مشاوره استرس و اضطراب عمدتا برای طولانی مدت استفاده می شود و ممکن است بهترین گزینه برای استرس ناشی از مسائل طولانی مدتی باشد که با آن دست و پنجه نرم می کنید. مسائلی که با سایر شرایط سلامت روان مانند اضطراب و افسردگی در هم تنیده است.

رفتار درمانی

رفتار درمانی با تمرکز بر تغییرات رفتاری مشابه CBT است. اما برخلاف CBT، رفتار درمانی بیشتر بر کارها و رفتار شما متمرکز است تا افکار شما.

طبق این نوع درمان در مشاوره استرس و اضطراب، اعمال شما توسط رفتارهای قبلی دیکته می شود. در نتیجه با تغییر پاسخ های رفتاری خود به استرس، می توانید الگوهای جدیدی ایجاد کنید و احتمالاً از استرس بیشتر جلوگیری کنید.

رفتار درمانی برای محرک‌های طولانی‌مدت استرس، از جمله رویدادهای آسیب‌زا و همچنین شرایطی مانند اضطراب، فوبیا و اختلال بیش‌فعالی کمبود توجه (ADHD) بهترین نتیجه را دارد.

درمان از طریق مواجهه

مواجهه درمانی تکنیکی در مشاوره استرس و اضطراب است که به طور سنتی برای درمان فوبیا، PTSD و اختلالات اضطرابی استفاده می شود. اگر شرایط سلامت روانی دارید که باعث می‌شود از موقعیت‌ها، اشیاء، افراد و مکان‌های خاصی دوری کنید، ممکن است این نوع درمان برایتان مناسب باشد.

این نوع درمان همچنین ممکن است به رفع استرس مزمن کمک کند و ترس از شما از مواجه شدن با دلایل استرس را از بین ببرد. متأسفانه، چنین ترسی می‌تواند استرس و اختلالات مرتبط با اضطراب را بدتر کند و باعث می‌شود شما احساس ناراحتی بیشتری کنید.

مواجهه درمانی با این امکان عمل می کند که به درمانگر شما کمک کند تا به تدریج شما را در معرض محرک هایی قرار دهد که عمداً از آنها اجتناب می کنید. ایده این است که با گذشت زمان، به این ترس‌ها عادت کرده و استرس کمتری در مورد آنها خواهید داشت.

گروه درمانی

در برخی موارد، اگر با یک رویداد بسیار استرس زا روبرو هستید، گروه درمانی ممکن است گزینه خوبی باشد. به عنوان مثال می توان به بلایای طبیعی، از دست دادن فرزند، طلاق و موارد دیگر اشاره کرد. یک درمانگر آموزش دیده این جلسات را هدایت می کند و در طول جلسه ممکن است متوجه شوید که گروه به شما اجازه می دهد احساس قدرت کنید و کمتر تنها باشید.

چه درمانگری برای مشاوره استرس و اضطراب بهتر است؟

روانشناسان آموزش دیده یا روان درمانگران معمولا بهترین نوع متخصصان سلامت روان برای درمان های مرتبط با استرس هستند. ماموریت آنها این است که به شما کمک کنند تا محرک های استرس را شناسایی کنید و همزمان با شما برنامه ای برای مدیریت آنها ایجاد می کنند. به روان درمانگرها «گفتاردرمانگر» نیز گفته می شود.

هنگامی که به دنبال یک درمانگر هستید، می توانید بپرسید که آنها در چه روش هایی تخصص دارند. برای مثال، بسیاری از گفتار درمانگران از CBT استفاده می کنند، در حالی که دیگران ممکن است در روان درمانی پویشی تخصص داشته باشند. همچنین، برخی از روان درمانگران در زمینه استرس و شرایط بهداشت روانی مرتبط مانند اضطراب تخصص دارند.

در حالی که روانشناسان و روان درمانگران در کمک به بیماران خود، بیشتر برای تغییرات رفتاری در پاسخ به استرس کمک می کنند، برخی موقعیت ها ممکن است نیاز به انواع دیگری از متخصصان سلامت روان که از تکنیک های گفتار درمانی نیز استفاده می کنند، باشد. این متخصصان شامل موارد زیر باشد:

·         روانپزشکان که می توانند داروهای سلامت روان را نیز تجویز کنند

·         مشاور گروهی که در کار با گروه کوچکی از افراد با بیماری های مشابه تخصص دارد

·         بازی درمانگران برای کودکان کوچکتر

·         مشاوران مدرسه که ممکن است استرس را در کودکان مدرسه‌ای و همچنین دانش‌آموزان حل کنند

چگونه یک مشاوره استرس و اضطراب پیدا کنیم؟

اگر احساس می کنید که استرس شروع به تداخل در فعالیت های روزانه شما کرده است، وقت آن رسیده است که برای مشاوره استرس و اضطراب اقدام کنید. انجمن های روانشناسی مکان خوبی برای شروع جستجو هستند. همچنین می توانید از پزشک خانواده خود در این مورد سوال کنید.

در حالی که بسیاری از شرکت های بیمه خدمات سلامت روان را پوشش می دهند، مهم است که با ارائه دهنده بیمه خود در مورد درمانگرانی که با آنها قرارداد دارد، مشورت کنید.

مهم است که یک جلسه مشاوره اولیه را برای سنجش سطح راحتی خود با درمانگر برنامه ریزی کنید. تا زمانی که درمانگر مناسب خودتان را پیدا نکردید، به جستجو ادامه دهید.

چه چیز دیگری به درمان استرس کمک می کند؟

به غیر از درمان، اقدامات دیگری وجود دارد که می توانید برای کاهش استرس در زندگی روزمره خود در حال حاضر انجام دهید. می توانید با موارد زیر شروع کنید:

·     ورزش منظم: منابع معتبر تحقیقات نشان می دهند که حتی 30 دقیقه پیاده روی در روز می تواند استرس را کاهش دهد و خلق و خوی کلی شما را تقویت کند.

·     استراحت و آرامش منظم: کاری را انجام دهید که حداقل برای چند دقیقه در روز به شما آرامش دهد. مانند حمام آب گرم، حرکات کششی آرام یوگا، تمرینات تنفس عمیق یا خواندن کتاب.

·     جلوگیری از انزوای اجتماعی: در حالی که دیدن دوستان و خانواده برای فعالیت های حضوری می تواند کمک کننده باشد، حتی برقراری تماس تلفنی یا صحبت مجازی می تواند شما را از نظر اجتماعی در ارتباط نگه دارد و استرس شما را کاهش دهد.

·     ارزیابی دوباره اولویت ها: بدون نگرانی بیش از حد در مورد کارهایی که نمی توانید انجام دهید، روی کارهای روزانه تمرکز کنید. همچنین به کارهای غیرضروری «نه» بگویید و زمانی که احساس می‌کنید خسته شدید، کار اضافی را کنار بگذارید.

تکنیک‌های فوق می‌توانند برای هر دو نوع استرس مزمن و حاد کارساز باشند و می‌توانند مکمل هر روش درمانی باشند. اگر با استرس مداوم دست و پنجه نرم می کنید، برای مشاوره به یک متخصص سلامت روان مراجعه کنید.

جمع بندی

اگر بتوانید به تنهایی استرس را مدیریت کنید، استرس گاه به گاه لزوماً دلیلی برای نگرانی نیست. اما اگر استرس به طور منظم در زندگی شما اختلال ایجاد می‌کند و احساس می‌کنید خسته هستید، ممکن است زمان آن فرا رسیده باشد که به دنبال مشاوره استرس و اضطراب باشید.

استرس مداوم (مزمن) در صورت درمان نشدن ممکن است به ایجاد برخی از شرایط ناسالم روانی، از جمله اضطراب، اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) و افسردگی کمک کند.

استرس کنترل نشده همچنین می تواند عواقب دیگری برای سلامتی شما داشته باشد که ممکن است شامل بیماری های گوارشی، فشار خون بالا (فشار خون بالا) و اختلالات خواب شود. استرس طولانی مدت نیز با اختلالات متابولیک مرتبط است.

چه دوران سختی غیرمعمولی را سپری می کنید و چه با استرس مزمن دست و پنجه نرم می کنید، مشاوره استرس و اضطراب می تواند ابزار ارزشمندی برای استرس باشد.

 

×
درخواست های من
درخواست های مشاور
افزایش اعتبار کیف پول بستن
لطفا مبلغ مورد نظر را وارد نمایید
تومان